מיקומו של צפון-מדבר יהודה בין ירושלים ויריחו, התהומות שבגדות הנחלים וריבוי המערות טבעיות היו משכן טבעי למורדים וקנאים, אבן שואבת לחוקרים.
המערות שנמצאו בהן מטבעות אנטיגונוס קטנות ואינן ראויות למשכן קבע. לעומת זאת ניתן לארוב מהן ולתקוף בקלות יחסית "אנטיגונוס שם לו (להורדוס) מכשולים בדרך ובכל מקומות הכושר צפן לו מארבים" (מלח' א 294; קדה"י יד 399). נוכחות מטבעות אנטיגונוס באזור יריחו בכלל ובמערות הקרנטל בפרט, מעידה להערכתנו על המאורעות שפקדו אזור זה בין השנים 37-40 לפנה"ס.
לעיר יריחו נודעה חשיבות כלכלית ואסטרטגית. מסירת העיר כמתנה לקליאופטרה בשנת 34 לפנה"ס ממרקוס אנטוניוס, וחכירתה על ידי הורדוס לאחר מכן מעידים על כך ( מלח' א 361 ; קדה"י טו 96).
יריחו הייתה למרכז תמיכה חשוב באנטיגונוס (שטרן, 1995, 269), בה פעלו כוחותיו ללא קושי נגד הורדוס. יחד עם זאת, מתאר יוסיפוס את האוכלוסייה המקומית כפרגמטית. לפעמים הם צדדו בהורדוס כדי להיות עם הצד המנצח ( מלח' א' 293; קדה"י יד 398; ראה גם מלח' א 335; קדה"י יד 458).
בחורף 39/38 תקפו כוחותיו של אנטיגונוס "בהרים ובין המצרים" (מלח' א 324) את הכוחות הרומיים תחת פיקודו של יוסף אחי הורדוס ומאוחר יותר, פעלו נגד הורדוס עצמו כשבא לנקום את דם אחיו. "ההרים שבקרבת העיר" המופיעים מספר פעמים בתיאוריו של יוסף בך מתתיהו הם להערכתנו מצוקי הקרנטל שהיו מקלט אידיאלי לתושבי יריחו הבורחים מפני הורדוס, ובסיס מארב ותקיפה ל6000- מלוחמיו של אנטיגונוס. תומכי אנטיגונוס שהכירו היטב את הסביבה ניצלו את יתרונם היחסי בתקיפת כוחותיו של הורדוס. אולם לחימה מהסוג הזה יכלה להשיג רק ניצחונות מקומיים. לכשעברה זירת הקרב למקומות אחרים, איבד אנטיגונוס את היתרון היחסי ולבסוף הוכנע.
יוסף בן מתתיהו. קדמוניות היהודים יד (תרגם א' שליט). ירושלים, תשמ"ח.
יוסף בן מתתיהו. מלחמות היהודים עם הרומאים (תרגם י' שמחוני). גבעתיים רמת- גן. 1968.
אביגד, נ', 1980;
העיר העליונה של ירושלים. פרשת החפירות הארכיאולוגיות ברובע היהודי של העיר העתיקה בירושלים. שקמונה, ירושלים.
מזר, ב', 1971;
"החפירות הארכיאולוגיות ליד הר הבית: סקירה שנייה, עונות תשכ"ט-תש"ל", בתוך: ארץ-ישראל י', עמ' 33-1.
מזר, ב', דותן, מ', דונאייבסקי, ע', 1963;
"עין-גדי – חפירות ארכיאולוגיות בשנים 1962-1961", בתוך: ידיעות החברה לחקירת ארץ-ישראל ועתיקותיה כ"ז, עמ' 133-1.
שטרן מ' תשנ"ה;
המאבק בין אנטיגונוס להורדוס בארץ ישראל. יהודה החשמונאית בעולם ההלניסטי, פרקים בהיסטוריה מדינית (ד' שוורץ, עורך). ירושלים. עמ' 256 – 274.