אשקלון, שדרות בר לב 5, אזור תעשיה דרומי
תהליך ייצור בירה הוא תהליך עתיק יומין בן אלפי שנים. הוא פותח ושוכלל בעיקר במאההשנים האחרונות כשהאדם למד על הכימיה של המים, גילה את השמרים והבין את המיקרוביולוגיה של התהליך.
הבירה החלה את דרכה במזרח הקדום – במצרים, מסופוטמיה ואזורנו, שם גידלו דגן רב החיוני להכנתה. ישנם חוקרים הטוענים שייצורה של הבירה החל עם ביות הדגן באלף השמיני לפנה"ס, אך העדויות הקדומות ביותר, משקעי בירה בקנקנים, וכתובת בה מוזכרות נשים המבשלות בירה – נמצאו בקברים מראשית האלף השלישי לפנה"ס במצרים.
בתצוגה קנקנים, קדרות, פכי בירה, מסננות, בקבוקים ועוד.
טל' 08-6740727