מבצר יחיעם מתנשא בראש גבעה מעל נחל יחיעם וצופה אל מרחבי הגליל המערבי. נוף מקסים טובל בירוק ובאופק נראה בכחול הים התיכון. במבצר ניכרים שלוש תקופות: הצלבנית - עיקר השרידים שנותרו הם מגדל פנימי ומעט מהחומה החיצונית. העות'מאנית – עיקר המבנים באתר, והם מימי ד'הר אל עומר כולל אולם העמודים והמסגד מלחמת העצמאות – תעלות קשר ועמדות של אנשי קיבוץ יחיעם.
אולם העמודים שימש בעיקר לתמוך את הקומה שמעליו ול'יישר' אותה. החלל שנוצר היה ללא רצפה ובמדרון. ברשות הטבע והגנים הוחלט להסדיר את הרצפה באופן יוצא דופן: הקמת משטחי עץ בהתאם לאופי השטח. העבודה המתבצעת באתר מתבססת כולה על בנייה בעץ, ללא חדירה לעתיקות. הביצוע מאוד מורכב וכרוך בפתרון בעיות והתאמות למבנה העתיק "תוך כדי תנועה". חשוב לציין ולהסביר שפרויקט נעשה לא רק עבור אירועים. מטרתו: שימור מפלס הקרקע והכשרה לביקורי קהל של אולם העמודים במבצר יחיעם, שיפור הביקור בגן הלאומי, יצירת אפשרויות להדרכות, הרצאות, פעילויות מגוונות לקהל, וגם אירועים.
על כל העבודה המורכבת הזאת מנצח במיקצועיות ובחריצות רבה ציון סלע , אין די מילים להביע את ההערכה העצומה לעבודתו בכלל ובמבצר יחיעם בפרט.