יצחק מגן, גבריאלה ביכובסקי ויואב ציונית 2021. כרך זה הוא השלישי בסדרה המוקדש לחפירות הר גריזים שהחלו בתחילת שנות ה-80 ונמשכו כ-25 שנים.
הספר דן בתולדות השומרונים בהר גריזים וכולל את קורפוס המטבעות שנתגלו באתר מהתקופות הפרסית עד הביזנטית.
עורכת: אילת השחר מלכה, 271 עמ', לוחות צבע, כריכה קשה.
הספר בשפה האנגלית בלבד.
הכמות למכירה מוגבלת .
יצחק מגן ויובל פלג
הספר מסכם עשור של חפירות בקומראן בין 1993 ל-2004, 40 שנה לאחר שרונלד דה וו סיים את החפירה שלו באתר זה. החפירות המחודשות התחילו כחלק מ"מבצע המגילה", פרויקט ששם לעצמו למטרה סקירה מחודשת של מערכת המערות בשרשרת הגבעות המשתרעת מיריחו לעין גדי. החפירות שהתנהלו ע"י המחברים, יצחק מגן ויובל פלג ז"ל, שנפטר ב-2014 בזמן החפירה של המערה בשומרון, הרוחבו על פני השטח השלם של האתר ויצרו אלפי ממצאים: פרטי חרס, מתכת, זכוכית ואבן; מטבעות, אוסטרקונים, עצמות בעלי חיים שנקברו באדמה, וקברים.
עורכת: ברשלב, ז'נט, 459 עמ', לוחות צבע, כריכה קשה.
באנגלית בלבד.
כרך זה הוא החמישי בסדרת הספרים שהוקדשה לנוצרים ולנצרות. הכרך הוא דוח חפירה סופי של מנזר מרטיריוס שנחפר במסגרת הקמת העיר מעלה אדומים. המנזר הוקם במחצית השנייה של המאה החמישית לספירה בידי הנזיר מרטיריוס שהיה אחד מתלמידיו של אותימיוס ולימים התמנה לפטריארך ירושלים.
באתר נחשפו כנסייה וארבע קפלות תפילה, מטבח גדול ורפקטוריום מהגדולים והשלמים שהתגלו בארץ ישראל מהתקופה הביזאנטית, אכסניה לצליינים עם קפלה, אורוות שכדוגמתם לא נמצאו באף מנזר במדבר יהודה, פסיפסים רבים וכתובות ביוונית. האתר עבר שימור ושיחזור .
עורכת: מלכה, אילת השחר; 396 עמ'; צבע; כריכה קשה
באנגלית בלבד
כרך זה הוא הרביעי בסדרה בת חמישה כרכים שנועדה להציג תמונה ברורה יותר של הנוצרים והנצרות ביהודה ושומרון. כרך זה מסכם את רוב הכנסיות והמנזרים מהתקופה הביזנטית ועד לתקופה הצלבנית, שנחפרו ביהודה בשלושת העשורים האחרונים. החפירות הראו כי מנזרים הוקמו בתוך מבני צבא מן המאה ה-4. הן הראו עוד כי בתי הבד שהתגלו במנזרים שייכים לתקופה האומיית והעבאסית. בנוסף מובא דיון בתופעת האיקונוקלזם בכנסיות ובתי כנסת בתקופה האומיית.
עורכת: כרמין, נוגה; 506 עמ'; לוחות צבע; כריכה קשה
כרך זה הוא השלישי בסדרה בת חמישה כרכים שנועדה להציג תמונה ברורה יותר של הנוצרים והנצרות ביהודה ושומרון. כרך זה מסכם את רוב הכנסיות והמנזרים מהתקופה הביזנטית ועד לתקופה הצלבנית, שנחפרו בשומרון ובצפון יהודה בשלושת העשורים האחרונים. החפירות הראו כי מנזרים הוקמו בתוך מבני צבא מן המאה ה-4. הן הראו עוד כי בתי הבד שהתגלו במנזרים שייכים לתקופה האומיית והעבאסית. בנוסף מובא דיון בפסיפסים שהתגלו באתרים השונים ביהודה ושומרון.
עורכת: כרמין, נוגה, 498 עמ'; לוחות צבע; כריכה קשה
שני כרכים ראשונים (JSP 13-14) בסדרה של חמישה כרכים העוסקים בנצרות ובנוצרים. מסכמים את הסקרים והחפירות של התקופה הביזאנטית שנערכו ביהודה ושומרון החל מהמאה התשע-עשרה ועד ימינו. זהו קורפוס האתרים הנוצריים העדכני ביותר עד כה. האתרים בקורפוס סדורים מצפון לדרום בנוסף לטקסט מצורפים ביבליוגרפיה מלאה, תוכניות ותצלומים.
הכרך הראשון (JSP 13) ,דן בקורפוס האתרים הנוצריים בשומרון ובצפון יהודה וכולל את יריחו. הוא מתחיל במאמר נרחב הפותח את הקורפוס ובו נידונו סוגיות שונות של התקופה הביזאנטית ביהודה ושומרון והחלוקה הגיאוגרפית של האתרים הנוצריים.
עורכת: מלכה, אילת השחר 325 עמ'; לוחות צבע; כריכה קשה
הכרך השני JSP 14)) , דן באתרים נוצריים שהתגלו בדרום יהודה כולל את ירושלים, מדבר יהודה, הר חברון וצפון הנגב.
אזור יהודה שונה מהשומרון באוכלוסייתו ובהתפתחות ההיסטורית שלו בתקופה שקדמה לנצרות. אזור זה היה דל באוכלוסייה שהייתה בעיקרה אדומים ופגאנים ולכן באזור זה חדירת הנצרות לא לוותה במרידות כמו מרידות השומרונים. רוב הכנסיות שהוקמו סביב ירושלים, במדבר יהודה ובהר חברון היו של מנזרים, חלקם הגדול נבנה בתוך מבצרים רומיים שהוקמו בשלהי המאה הרביעית וראשית המאה החמישית לספירה.
עורכת: מלכה, אילת השחר 334 עמ'; לוחות צבע; כריכה קשה
שני הספרים נמכרים כיחידה אחת ומצורף אוגדן מפות ותקליטור המכיל את ארבעת הספרים JSP 13-16 ושתי מפות קורפוס האתרים.
יצחק מגן, מוזיאון השומרוני הטוב, באנגלית
אזל מהמלאי
חפירות ותגליות ביהודה ובבנימין, עורכת א' יזרסקי
חפירות ותגליות בשומרון, עורכת א' יזרסקי
הכרך עוסק בהיבטים שונים באתר, כגון: תכנית האתר, הבנייה הפרטית, המתחם המקודש, הר גריזים כנגד הר הבית בירושלים, התרבות החומרית ושמירת ההלכה אצל השומרונים, כתובות עבריות וארמיות, והאתר בתקופות הרומית והביזנטית. עורכות: מיכל הבר ונגה כרמין, 316 עמ', לוחות צבע, כריכה קשה
כרך זה כולל בתוכו נושאים היסטוריים וארכיאולוגיים הנוגעים בשומרונים. החפירות בשומרון, בניאפוליס, ובאתרים שומרוניים אחרים שפכו אור חדש על התרבות החומרית של השומרונים, על הארכיאולוגיה ועל ההיסטוריה שלהם. גילויים של מקוואות ובתי כנסת שומרוניים, הזהים לאלה שהיו בשימוש היהודים, מצביעים על קשר בין השומרונים ליהודים שהחל עוד בתקופה הפרסית והמשיך עד התקופה הביזנטית. כרך זה עוסק גם בחיי היום-יום, ביום השבת ובחגים השומרוניים, וכמו כן גם באתר "השומרוני הטוב". עורכת: נגה כרמין, 320 עמ', לוחות צבע, כריכה קשה
מה ארע לאותם שטחים שננטשו בידי האוכלוסייה היהודים שהתגוררה בהם קודם חורבן הבית השני? סוגיות נוספות בהן עוסק הספר : גיור האדומים, מערת המכפלה, אדמות הכתר, יצור השמן בתקופה האיסלמית הקדומה וקומראן. עורכת: אילת מלכה, 429 עמודים, תמונות צבע, כריכה קשה
י' מגן, 2005. פלביה ניאופוליס.
כריכה קשה, 491 עמודים כולל איורי צבע.
עברית
ח' היזמי וא' דה גרוט (עורכים). 2004. אתרים ומערות קבורה מתקופת הברונזה עד תקופת הברזל. ירושלים. כריכה קשה, 324 עמ' ותמונות צבע.
י' מגן, ד"צ אריאל ג' ביכובסקי, י' ציונית, וא' סירקיס. 2004. ארץ בנימין בתקופת בית שני. ירושלים. (אנגלית), כריכה קשה, 300 עמודים + איורים בצבע.
י' מגן, 2004. הר גריזים א': הכתובות הארמיות, העבריות והשומרוניות.
כריכה קשה, 272 עמודים כולל עמודי צבע ותקציר בעברית (32 עמודים)
י' מגן תשס"ב (2002). פרסומי יהודה ושומרון, כרך I: תעשיית כלי האבן בתקופת בית שני. חפירות בחיזמה ובהר הבית. ירושלים.
186 עמודים +עמודי צבע, כריכה קשה.